• DSC00679.jpg
  • DSC00681.jpg
  • DSC00686.jpg
  • DSC01297.jpg
  • DSC03632.jpg
  • DSC04549.jpg
  • IMG_3198.jpg
  • IMG_3206.jpg
  • IMG_4670.jpg

Gouden sponsor

 C.m.v. Oranje Minnertsga ontving van het Nederlandse koningshuis, de koninklijke erepenning vanwege het 100-jarige bestaan in 1994. Oranje is opgericht in 1894 door een gift van de toenmalige koningin Wilhelmina. De penning en het logo mag Oranje gebruiken op haar uitingen en toont aan dat het koningshuis de inspanningen van de vereniging voor de maatschappij waardeert.

Sponsoren

sponsor4.jpg

Inloggen

De drumfanfare en majorettes van Oranje komen langzaam maar zeker in WMC-vorm. Die conclusie kan worden getrokken na de try-out die Oranje organiseerde op zaterdag 3 juni op sportcomplex De Sportfinne in Minnertsga. Op de try-out kwamen ook de drumfanfare van CMH Menaldum in actie en de majorettes van Concordia uit Sexbierum: zij moeten volgende week zaterdag (10 juni) aan de bak op het concours in Assen.

Oranje - met instructeurs Guus Pieksma, Lydia Groeneveld en Sjoerd Wijngaarden - repetereert al maanden op een performance die luistert naar de titel 'Grutsk'. Erin naar voren komt het gevoel dat leiding en leden krijgen bij hún vereniging. Dat komt onder meer tot uiting in de keuze van de muziek: een intro met erin verwerkt het Frysk volkslied en een mars die speciaal voor Oranje is gecomponeerd en als naam 'A Parade of Friendship' heeft meegekregen. De drumfanfare greep de try-out aan op het talrijk aanwezige publiek, maar ook zichzelf, te laten zien hoe ver de band is met de voorbereidingen. Hoewel er nog genoeg verbeterpunten te noteren zijn, overheerste na afloop een gevoel van tevredenheid. Muziek, performance, uitstraling en marcheren beginnen steeds meer op één lijn te komen. Met nog bijna anderhalve maand te gaan voor het WMC, geeft dat Oranje een grote boost. Het publiek beloonde de 3,5 minuut durdende marsroute die Oranje loopt met een aantal technische figuren/passen erin verwerkt, met een groot applaus.

Ook CMH Menaldum verdiende veel waardering voor de show die de band op de mat legde. Mooie muziek - onder meer van Cold Play en Michael Jackson - gecombineerd met flitsende figuren: dat belooft wat in Assen. Datzelfde gold voor de wervelende show die de majorettes van Concordia presenteerden: indrukwekkend! Oranje wenst CMH Menaldum en Concordia veel succes in Assen en werkt de komende weken verder aan de details van het eigen optreden tijdens het WMC op 15 juli.