• DSC00679.jpg
  • DSC00681.jpg
  • DSC00686.jpg
  • DSC01297.jpg
  • DSC03632.jpg
  • DSC04549.jpg
  • IMG_3198.jpg
  • IMG_3206.jpg
  • IMG_4670.jpg

Gouden sponsor

 C.m.v. Oranje Minnertsga ontving van het Nederlandse koningshuis, de koninklijke erepenning vanwege het 100-jarige bestaan in 1994. Oranje is opgericht in 1894 door een gift van de toenmalige koningin Wilhelmina. De penning en het logo mag Oranje gebruiken op haar uitingen en toont aan dat het koningshuis de inspanningen van de vereniging voor de maatschappij waardeert.

Sponsoren

Bilderpark.jpg

Inloggen

         

Op 12 november j.l hield de Fanfare van Oranje samen met Jong Oranje een koffieconcert in de huiskamer van Minnertsga MFA de Doarpsfinne. In deze goed gevulde huiskamer kon het publiek onder het genot van een vers kopje koffie en wat lekkers genieten van een afwisselend en vlot programma. Jong Oranje o.l.v Hilda Zeldenrust trapte deze middag af. Ze speelden 3 werken Three little pop tunes, Sofia en Okido met daarin solo's voor trompettiste Fimke Joostema. Grote klasse!. De presentatie van het programma was in handen van de jeugdleden zelf, het trio Jurre Wagenaar, Gerben Wielenga en Jan Jensma namen dit voor hun rekening. Het concert werd afgesloten met het bekende nummer OKIDO, en dat was het optreden en de presentatie ook!

Na de pauze vervolgde de Fanfare o.l.v Bienze Ijlstra het programma met afwisselende muziek, voor iedereen wat wils. Centraal stond deze middag maar liefst 3 solostukken waarbij eigen leden acte de présence gaven. Afgewisseld met de prachtige mars, Arsenal en Bist du mei mir waar de saxofoonsectie een mooi kwartet lieten horen. Neeltje van der Graaf op bugel, Tryntsje Vogel op sopraansax en Robert Zeldenrust op trombone gingen de solo uitdaging aan. Voor de één lag de uitdaging in de complexiteit van het stuk en improvisatiegedeeltes. Voor de ander in het voor het eerst een solistisch optreden geven. Neeltje van der Graaf beet het spits af, voor haar was dit de eerste keer dat ze een solistisch optreden gaf begeleid door de fanfare. Met het stuk Over de Rainbow liet ze het publiek in Minnertsga horen wat ze in haar mars heeft. Een klasse optreden! Tryntsje Vogel speelde het eerste deel van Concert for Sopraansax and band. Eerder heeft de fanfare dit werk met de bekende saxofoniste Femke Ylstra gespeeld. Een technisch zeer uitdagend werk waarin de klasse die Tryntsje heeft duidelijk naar voren komt. Bij het voorjaarsconcert zal het hele stuk te horen zijn. Robert Zeldenrust sloot af met zijn solo: de Wind beneath my Wings een prachtig melodisch stuk met improvisatiegedeeltes. Het concert werd beëindigd met het werk La Gazza Ladra waarbij het hele orkest op het puntje van de stoel moet en met het bij iedereen bekende Tulpen aus Amsterdam. Een zeer geslaagde muzikale middag.