• DSC00679.jpg
  • DSC00681.jpg
  • DSC00686.jpg
  • DSC01297.jpg
  • DSC03632.jpg
  • DSC04549.jpg
  • IMG_3198.jpg
  • IMG_3206.jpg
  • IMG_4670.jpg

Gouden sponsor

 C.m.v. Oranje Minnertsga ontving van het Nederlandse koningshuis, de koninklijke erepenning vanwege het 100-jarige bestaan in 1994. Oranje is opgericht in 1894 door een gift van de toenmalige koningin Wilhelmina. De penning en het logo mag Oranje gebruiken op haar uitingen en toont aan dat het koningshuis de inspanningen van de vereniging voor de maatschappij waardeert.

Sponsoren

sponsor2.jpg

Inloggen

 

Alle registers worden letterlijk uitgetrokken tijdens het Krystkonsert dat christelijke muziekvereniging Oranje Minnertsga organiseert op zaterdag 16 december in de Meinardskerk. Fanfare Oranje nodigde dit keer dameskoor Different Sound uit eigen dorp uit als muzikale gast, waardoor er een programma vol warme koperklanken en schitterende, 4-stemmige muziek is uitgekozen. Een keur aan overbekende kerkelijke en populaire kerstmuziek passeert de revue. Daarbij speelt ook het kerkorgel een grote rol en zullen een flink aantal solisten – jong en oud – de luisteraars meenemen in het aloude kerstverhaal. De aanvang is 20.00 uur en de entree is 5 euro. Dat is inclusief een glaasje glühwein.

Traditie
Het kerstconcert van Oranje is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een échte traditie, waarbij de fanfare onder leiding van Bienze IJlstra z’n beste beentje voorzet om de concertgangers een onvergetelijke, muzikale kerstavond te bezorgen. Het indrukwekkende gastoptreden van operazangers Romina Tomasoni uit Italië van vorig jaar staat menigeen nog helder voor de geest. Hoe zij de mensen raakte met haar schitterende stem: betoverend! Maar ook eerder al maakte Oranje naam met het kerstconcert door samen te spelen met het West Lauwers Mannenkoor en het Interkerkelijk Burgumer Mannenkoor (IBM). Onvergetelijke avonden.

Different Sound
Dit keer valt de keuze op dameskoor Different Sound: een enthousiaste, dynamische zangroep van zo’n 25 dames uit Minnertsga en omstreken. Sinds jaar en dag staat het koor onder de bezielende leiding van Simon Bouma. Onder zijn vleugels zette Different Sound zich de afgelopen jaren nadrukkelijk op de kaart. Met een eigentijdse presentatie en met liedjes die vol overgave en expressie, veelal 4-stemmig (of meer) worden voorgedragen: een lust om naar te luisteren.

Kerkorgel
Daarnaast is Bouma een zeer bedreven pianist en organist: hij zal dan ook plaats nemen achter het machtige kerkorgel in de Meinardskerk om samen met het koor en de fanfare onder meer de oorstrelende koraalbewerking To my Country uit te voeren.

Fanfare
Dirigent Bienze IJlstra stelde samen met de fanfare een allesomvattend kerstprogramma samen, vol bekende kerstliederen en –melodieën. Het orkest trekt alles uit de kast om de Meinardskerk te vullen met een volle, warme fanfareklank. Zo passeren onder meer de volgende nummers de revue: Rejoice!, A Christmas Ouverture, Away in manger (met de Oranje-jeugdleden als solisten), We all stand together, Baba Yetu, When the Thames froze en – uiteraard – The Snowman met Tryntsje Vogel als solist op sopraansax.

Glühwein
Kortom, een Krystkonsert waar u na afloop gegarandeerd met een grote glimlach om de mond en het hoofd vol kerstmuziek naar huis zult gaan. Uiteraard bent u van harte uitgenodigd om na het concert nog een glaasje glühwein met ons te drinken in het Oranjehiem, de repetitieruimte van Oranje. Kaarten zijn aan de zaal te koop, en/of via de leden van Oranje. Komt allen tezamen!