• DSC00679.jpg
  • DSC00681.jpg
  • DSC00686.jpg
  • DSC01297.jpg
  • DSC03632.jpg
  • DSC04549.jpg
  • IMG_3198.jpg
  • IMG_3206.jpg
  • IMG_4670.jpg

Gouden sponsor

 C.m.v. Oranje Minnertsga ontving van het Nederlandse koningshuis, de koninklijke erepenning vanwege het 100-jarige bestaan in 1994. Oranje is opgericht in 1894 door een gift van de toenmalige koningin Wilhelmina. De penning en het logo mag Oranje gebruiken op haar uitingen en toont aan dat het koningshuis de inspanningen van de vereniging voor de maatschappij waardeert.

Sponsoren

sponsor4.jpg

Inloggen

Zo'n 200 liefhebbers van blaas-, koor- en orgelmuziek kwamen zaterdagavond 16 december af op het Krystkonsert dat werd georganiseerd door de fanfare van christelijke muziekvereniging Oranje. Daarmee was de Meinardskerk in Minnertsga, waar het concert plaatsvond, goed gevuld.

De bezoekers werden getrakteerd op een avond vol schitterende kerstmuziek: eigentijds, klassiek, swingend en ingetogen. De muziek werd verzorgd door de fanfare onder leiding van Bienze IJlstra en dameskoor Different Sound onder leiding van Simon Bouma. Beide ensembles hadden zich grondig voorbereid op het concert, wat leidde tot een aantal schitterende performances.

Hoogtepunten waren het zingen van het nummer Adiemus door Different Sound, de uitvoering van The Snowman door Oranje en het gezamenlijk ten gehore brengen van We All Stand Together en Baba Yetu door orkest en koor. Absoluut klapstuk van de avond was echter het spelen van het machtige koraalwerk To my Country, door Oranje, waarbij Simon Bouma plaats nam achter het klavier van het kerkorgel en letterlijk alle registers uittrok. Wat begon als een hele kleine, zacht melodie, mondde uit in een heftige klankwaterval van orkest en orgel samen, met een finale die nog nagalmt in de Meinardskerk. Het publiek zeeg als één man overeind voor een staande ovatie voor deze uitvoering, die menigeen tot tranen toe roerde en veel mensen kippenvel deed bezorgen. Alleen daarom al was de avond geslaagd.

Na afloop deden muzikanten van Oranje, die in kleine groepjes bij de uitgang richting het Oranjehiem - de repetitieruimte van Oranje - stonden, de bezoekers muzikaal uitgeleidde met het spelen van vrolijke kerstliedjes. Voor de liefhebbers wachtte er nog een glaasje glühwein: daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.

De editie van het Krystkonsert 2017 gaat in de boeken als zeer geslaagd, met speciale dank aan Different Sound. Oranje en Different Sound blijkt een combinatie die zeker voor herhaling vatbaar is.