• 291774034_4648150895287081_2332789166671398989_n_2.jpg
  • 347642063_737915955008372_3854879396337342676_n_2.jpg
  • DSC_2371_2.jpg
  • IMG_4670.jpg

Gouden sponsor

 C.m.v. Oranje Minnertsga ontving van het Nederlandse koningshuis, de koninklijke erepenning vanwege het 100-jarige bestaan in 1994. Oranje is opgericht in 1894 door een gift van de toenmalige koningin Wilhelmina. De penning en het logo mag Oranje gebruiken op haar uitingen en toont aan dat het koningshuis de inspanningen van de vereniging voor de maatschappij waardeert.

Sponsoren

sponsor4.jpg

Inloggen

 

           

 

Oranje heeft op zaterdag 2 maart  haar jubileumjaar feestelijk geopend. De vereniging bestaande uit een fanfare, drumfanfare, majorettes, jeugdorkest en kinderdans bestaat 125 jaar.  

 

Ceremonie 
De opening van het lustrum vond plaats op de Buorren, in het centrum van Minnertsga in de stralende zon. De drumfanfare en alle majorettegroepen kwamen in vol ornaat opmarcheren. De start van de openingsceremonie werd gegeven door het koperensemble vanaf de toren van de Meinardskerk. Daar hing de jubileumvlag klaar om naar beneden af te dalen. Daar werd hij overgenomen door de vaandeldrager en via de majorette groepen van klein naar groot overgedragen aan de voorzitter Hilco Wagenaar. Hierna volgde een mooi openingswoord met als bijzonder gegeven dat de gehele muziekvereniging precies 125 leden telt tijdens het 125 jarig bestaan. De drumfanfare liet het begin van de Street show zien welke op 29 juni tijdens de marsparade in zijn geheel aan bod komtDe drumfanfare en majorettes sloten de ceremonie af met de leuke dans Amigo, welke dit jaar nog vaker terug komt. 

 

Receptie 

Er volgde een receptie voor leden en genodigden in MFA De Doarpsfinne, waar het jeugdorkest ‘Jong Oranje’ de muzikale opluistering verzorgde met vlotte nummers. Vervolgens werden leden en genodigden met foto’s en hilarische sketches door de geschiedenis van Oranje geleid. Zo kwamen alle uniformen voorbij. De wethouder van cultuur en de voorzitter van de OMF hadden prachtige woorden voor Oranje en de voorzitter sloot af met als thema het ‘Oranje gevoel’ wat voor de leden erg herkenbaar was. 

 

Jubileumconcert fanfare 
De fanfare speelde muziek van de afgelopen decennia, ondersteund door een prachtige fotopresentatie. De leden konden een top drie van favoriete werken aanleveren, waaruit de dirigent een keuze maakte. Zo werden er (delen uit) concourswerken gespeeld, kwamen er oude marsen voorbij en was er ruimte voor stukken met een emotionele lading, in memoriam genoemd. Dit leverde tranen van ontroering en herkenning op in het publiek. Het nummer To my Country, met op orgel Simon Bouma blijft de grote publieksfavoriet met een staande ovatie.  Ook is er aan de jeugd gedacht met lichte muziek. In totaal werden er 15 stukken gespeeld, een pittig programma. 

 

Volop activiteiten 
De komende maanden zullen diverse concerten en optredens volgen vanwege het jubileum.  Zo is er op 4 mei een herdenkingsconcert van de fanfare in de Groate Kerk in Sint Jacobiparochie, verzorgt Oranje op 13 april workshops voor majorettes, is er op 11 mei een play-inn voor alle jeugd uit de regio én een concert van Regiments fanfare Garde Grenadiers.  

De drumfanfare organiseert op 29 juni een marsparade festival in Minnertsga met een prachtig deelnemersveld aan bands. Eind september volgt een reünieweekend voor leden en oud-leden.

 

Kijk voor een uitgebreide fotoreportage op onze facebookpagina!