• 291774034_4648150895287081_2332789166671398989_n_2.jpg
  • 347642063_737915955008372_3854879396337342676_n_2.jpg
  • DSC_2371_2.jpg
  • IMG_4670.jpg

Gouden sponsor

 C.m.v. Oranje Minnertsga ontving van het Nederlandse koningshuis, de koninklijke erepenning vanwege het 100-jarige bestaan in 1994. Oranje is opgericht in 1894 door een gift van de toenmalige koningin Wilhelmina. De penning en het logo mag Oranje gebruiken op haar uitingen en toont aan dat het koningshuis de inspanningen van de vereniging voor de maatschappij waardeert.

Sponsoren

sponsor3.jpg

Inloggen

Oranje heeft het 125 jaar jubileum 2019 afgesloten met een nieuwjaarsborrel met alle leden en vrijwilligers die de vereniging bij dit bijzondere jaar geholpen hebben. Wat was het een fantastisch jaar met ontzettend veel hoogtepunten. De opening op de buorren, waar het weer ons ontzettend goed gezind was, daarna een prachtig jubileumconcert 'reis troch de tiid' met allemaal muziek met herinneringen. Het herdenkingsconcert 4/5 mei in Sint Jacobiparochie heeft bij de fanfare en publiek diepe indruk gemaakt. De play-inn en bevrijdingsconcert van de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en jagers. De streetparade met schitterende bands door het dorp, het dorp was vol met muziek! In september werd de reunie gehouden voor alle leden en oud-leden met feestavond, tentoonstelling enz, tevens heeft de jeugd van Oranje laten zien wat zij allemaal in huis hebben met een prachtig circus optreden in een volle tent. In december nog het Retrospective concert waarbij de jubileumcompositie Retrospective van Rob Goorhuis in première ging. De majorettes behaalden een 6e plaats op het NK. Kortom een fantastisch jaar waarop wij terug kunnen kijken!

Inmiddels is 2020 begonnen en richt Oranje zich weer op de toekomst. De majorettes bereiden zich voor op hun optreden bij Koren en Korpsen in Sint Jacobiparochie en de a-junioren en a-senioren hebben 21 maart wedstrijden in Heerenveen. De drumfanfare is in voorbereiding voor Rastede. De jeugd van Oranje en de Bazuin (Tzummarum) hebben de samenwerking gezocht en gaan op projectbasis deelnemen aan een jeugdfestival in Schoonhoven, hoe dat ging leest u in de volgende editie. De fanfareleden hebben met elkaar besloten toe te werken naar een fantastisch hoogtepunt in de zomer van 2021. Na 16 jaar zal de fanfare weer deelnemen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, 'de olympische spelen' van de blaasmuziek, en hoe fantastisch is het dat wij daar als dorpsfanfare deel mogen nemen. 

Zondag 22 maart concert met Fries jeugdfanfare Orkest in de Meinarskerk

In tussentijd staan er natuurlijk nog allerlei ander activiteiten op het programma te beginnen met het concert met het Fries Jeugd Fanfare orkest. Het Frysk Jeugd Fanfare Orkest (FJFO) is een provinciaal orkest en bestaat uit zo’n 40 leden tussen de 13 en 24 jaar. Dirigent is Syde van der Ploeg die sinds 1999 de muzikale leiding heeft. Het FJFO organiseert regelmatig concerten met andere orkesten, zoals recentelijk het Twents Jeugd Symfonie Orkest of Brassband Breukelen. Maar ook treedt de fanfare op met artiesten als Iris Kroes of René van Kooten. Deze laatste was te gast op het Jubileumconcert ter ere van het 20-jarig bestaan in 2017. Daarnaast doet het FJFO ook regelmatig mee aan concoursen, zoals het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt (België) of de Rasteder Musiktage in Rastede (Duitsland) waar het orkest in 2017 Europees kampioen is geworden. Naast deze leuke activiteiten organiseert het FJFO ook een jaarlijkse studiedag en studieweekend: een weekend met veel muziek en heel veel gezelligheid. Het FJFO repeteert één keer in de twee weken op vrijdagavond in Wons. 22 maart zijn zij en de fanfare te beluisteren in de Meinarsdkerk. Noteer deze datum vast uw agenda

In 2020 geen rommelmarkt!

Wij hebben als Muziekvereniging besloten om dit jaar af te zien van de Rommelmarkt. Wij willen jullie enorm bedanken voor de bijdrage aan de Rommelmarkt de afgelopen jaren. Het is altijd een enorm succes geweest. Helaas heeft de muziekvereniging de laatste jaren gemerkt dat de Rommelmarkt steeds minder rendabel is. De organisatie kost veel tijd, de opbrengst van de Rommelmarkt loopt daarentegen terug. Dit komt onder andere doordat mooie spullen al op bijvoorbeeld marktplaats verkocht worden. Daarnaast zijn wij als vereniging ook erg afhankelijk van derden (gebruik materialen, machines en dergelijke). Wie weet volgt er in de toekomst weer een Rommelmarkt of soortgelijke actie, jullie horen van ons!