• DSC00679.jpg
  • DSC00681.jpg
  • DSC00686.jpg
  • DSC01297.jpg
  • DSC03632.jpg
  • DSC04549.jpg
  • IMG_3198.jpg
  • IMG_3206.jpg
  • IMG_4670.jpg

Gouden sponsor

 C.m.v. Oranje Minnertsga ontving van het Nederlandse koningshuis, de koninklijke erepenning vanwege het 100-jarige bestaan in 1994. Oranje is opgericht in 1894 door een gift van de toenmalige koningin Wilhelmina. De penning en het logo mag Oranje gebruiken op haar uitingen en toont aan dat het koningshuis de inspanningen van de vereniging voor de maatschappij waardeert.

Sponsoren

sponsor2.jpg

Inloggen

 De drumfanfare behaalde op het concours in Franeker op zaterdag 10 oktober een dikke eerste prijs. De formatie van instructeur Guus Pieksma scoorde gemiddeld maar liefst 85 punten op de uitvoering van General Setup (concerterende werk) en Fourtyseven Ninetyseven (marcherende werk, in vijf rijen breed). Een dikke eerste prijs, en dus goud. Bovendien plaatst Oranje zich met dit resultaat voor het Nederlands Kampioenschap.

 

Maar het was dubbel feest bij Oranje, want vlak voor de prijsuitreiking kreeg Oranje-lid Gerda van der Ploeg het gouden bondsinsigne opgespeld vanwege haar 40-jarige lidmaatschap bij de vereniging. Oranje speelde voor de gelegenheid het feestlied waarop de prijsuitreiking kon beginnen.

 

Oranje had zich serieus voorbereid op het concours, dat plaatsvond in De Trije. De drumfanfare liet deze middag voor het eerst haakse bochten zien; wekenlang oefende de band daarop. Er werd zelfs een speciaal trainingskamp belegd; een studieweekend waarin de bochten talloze keren zijn geoefend. Daarnaast koos Pieksma voor een gedurfde opkomst: eerst marcheert het koper op, onder aanvoering van de bandleider. Daarna volgen de drummer en majorettes. En dat op flitsende muziek van ‘Pirates of the Carribean’.

 

De jury was erg gecharmeerd van deze aanpak. Maar ook van de ‘total performance’ met de nieuwe uniformen en de visuele ondersteuning van de majorettes, al spreekt één van de juryleden zelfs van danceteam. “Bij Oranje gaan de remmen eraf”, staat in één van de verslagen te lezen. In de punten is de waardering van de jury terug te zien: ruim 83 punten voor het marcherende werk en ruim 86 punten op het concerterende nummer. Gemiddeld dik 85 punten. Daarmee plaatst Oranje zich voor het Nederlands Kampioenschap. Een geweldig resultaat!

 

Bekijk hier de opnames van het concerterende en marcherende werk.