• DSC00679.jpg
  • DSC00681.jpg
  • DSC00686.jpg
  • DSC01297.jpg
  • DSC03632.jpg
  • DSC04549.jpg
  • IMG_3198.jpg
  • IMG_3206.jpg
  • IMG_4670.jpg

Gouden sponsor

 C.m.v. Oranje Minnertsga ontving van het Nederlandse koningshuis, de koninklijke erepenning vanwege het 100-jarige bestaan in 1994. Oranje is opgericht in 1894 door een gift van de toenmalige koningin Wilhelmina. De penning en het logo mag Oranje gebruiken op haar uitingen en toont aan dat het koningshuis de inspanningen van de vereniging voor de maatschappij waardeert.

Sponsoren

sponsor4.jpg

Inloggen

 De foyer van mfa De Doarpsfinne in Minnertsga puilde zondag 11 oktober bijna uit van alle belangstellenden die af waren gekomen op het Koffieconcert, georganiseerd door Oranje. De fanfare onder leiding van Bienze IJlstra en Jong Oranje met als dirigent Hilda Zeldenrust-Wiersma zorgden voor de muzikale invulling van het concert. Daarnaast waren er diverse jeugdmuzikanten te beluisteren en te bezien, die alleen of in een duo een stuk speelden voor de vele heiten, memmen, broers, zussen, pakes en beppes.

 

Het was de eerste keer dat Oranje het traditionele Koffieconcert verzorgde in de mfa. De ‘huiskamer van Minnertsga’ blijkt een ideale ruimte te zijn voor dit evenement. Het publiek genoot zichtbaar van het spel van de fanfare en van de hartverwarmende klanken van Jong Oranje. Hoogtepunten vormden de bugelsolo die de 13-jarige Fenna Wagenaar speelde met de fanfare – knap gedaan! – en het nummer Cowboys & Indians van Jong Oranje waarbij het jeugdorkest als cowboys helemaal los gingen. En het publiek ook!

 

Knap waren ook de solo’s die de jonge muzikanten lieten horen, op hun blaas- of slagwerkinstrument. En dat onder toeziend oog van koperdocent Gouke Wielenga. Hij verzorgt met ingang van dit seizoen de koperlessen bij Oranje; de muziekvereniging voert die nu in eigen beheer uit. Het Koffieconcert vormde een mooie aanleiding Wielenga even voor te stellen aan het dorp.

 

Een grote verrassing was er ten slotte nog voor Tea van der Mossel - de Roos. Zij kreeg een speciale bondsspeld uitgereikt van Oranje, omdat ze al ruim 50 jaar muzikant is. De 1e bugelspeler van Oranje kreeg daarnaast onder het toeziend oog van gezins- en familieleden een speciale oorkonde uitgereikt en een mooi bos bloemen. Ze genoot zichtbaar van deze huldiging. Tea, proficiat!

 

Op de swingende ‘hardrock’ klanken van het nummer ‘Stairway to Heaven’ van Led Zeppelin luidde de fanfare het concert uit: een passend slot van een schitterende middag. Iedereen die hieraan heeft meegewerkt: bedankt!