• 1Oranje-slide site (1).jpg
  • 2Oranje-slide site (2).jpg
  • 3Oranje-slide site (3).jpg
  • 4Oranje-slide site (4).jpg
  • 6Oranje-slide site (6).jpg
  • 8Oranje-slide site (8).jpg
  • 9Oranje-slide site (9).jpg
  • 10Oranje-slide site (10).jpg
  • 11Oranje-slide-site-11.jpg
  • banner7.jpg

Hoofdsponsor

 C.m.v. Oranje Minnertsga ontving van het Nederlandse koningshuis, de koninklijke erepenning vanwege het 100-jarige bestaan in 1994. Oranje is opgericht in 1894 door een gift van de toenmalige koningin Wilhelmina. De penning en het logo mag Oranje gebruiken op haar uitingen en toont aan dat het koningshuis de inspanningen van de vereniging voor de maatschappij waardeert.

Sponsoren

Logo_Elevado-s.jpg

Inloggen

 

 

De Lionel Messi van de blaasmuziek trompettist Omar Tomasoni was zaterdag 13 februari samen met het Syrène Saxofoonkwartet te gast bij het Midwinterconcert van de fanfare van Oranje. Omar speelt met het gemak en techniek van een topvoetballer. In een nagenoeg uitverkochte Meinardskerk met circa 300 bezoekers wist Omar de zaal te verbazen met zijn prachtige trompetspel: razend technisch, maar ook fluisterend zacht met een bijzondere warme klank. Heel muzikaal!

 

Italië
Omar is 31 jaar en afkomstig uit Noord-Italië hij speelt sinds 3 jaar bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest en heeft een relatie met de getalenteerde saxofoniste Femke IJlstra uit Augustinusga dochter van onze dirigent Bienze IJlstra. Hij is een heel benaderbaar persoon die zich al snel thuis voelde in Minnertsga. Ons dorp doet hem denken aan zijn thuis: ook een plattelandsdorp in het Noorden (van Italië) met een dorpsharmonie waar hij zijn muzikale carrière begon.

 

Première
Omar en Oranje speelden onder andere de wereldpremière van het stuk Winter Words dat in opdracht van Oranje speciaal is geschreven voor orkest en trompet. De componist Harrie Janssen, was bij het concert aanwezig.

 

Saxofoon
Het saxoonkwartet Syrène met onder meer Femke IJlstra was ook te gast op het concert. Vier zeer getalenteerde dames bliezen zich het vuur uit de sloffen met een aantal klassieke maar ook 
wat meer moderne werken; heel herkenbare, toegankelijke muziek waarbij alle facetten van de sopraan-, alt-, tenor- en baritonsax voorbij kwamen. Een staande ovatie was de reactie van het publiek. Ook voor Omar, die ook nog samen met het Syrène kwartet twee werken speelde, onder meer op piccolo-trompet.

 

Helemaal los
Oranje ging helemaal los met werken als Westside story, Symphonic Marches (filmmuziek uit Starwars en Indiane Jones), It’s a Sin (Pet Shop Boys) en als uitsmijter Minny de Moocher (uit de film Blues Brothers) waar Hilco Wagenaar als zanger de zaal entertainde.

Al met al een topavond met werkelijk topmuzikanten! We zullen nog vaak op dit concert terugkomen.