• 1Oranje-slide site (1).jpg
  • 2Oranje-slide site (2).jpg
  • 3Oranje-slide site (3).jpg
  • 4Oranje-slide site (4).jpg
  • 6Oranje-slide site (6).jpg
  • 8Oranje-slide site (8).jpg
  • 9Oranje-slide site (9).jpg
  • 10Oranje-slide site (10).jpg
  • 11Oranje-slide-site-11.jpg
  • banner7.jpg

Binnenkort

29 juni
30 juni

Hoofdsponsor

 C.m.v. Oranje Minnertsga ontving van het Nederlandse koningshuis, de koninklijke erepenning vanwege het 100-jarige bestaan in 1994. Oranje is opgericht in 1894 door een gift van de toenmalige koningin Wilhelmina. De penning en het logo mag Oranje gebruiken op haar uitingen en toont aan dat het koningshuis de inspanningen van de vereniging voor de maatschappij waardeert.

Sponsoren

Logo_Elevado-s.jpg

Inloggen

Zaterdag 25 juni was het weer zo ver: de majorettes hadden een twirlwedstrijd in Dokkum. Lekker dichtbij, des te meer fans die konden komen om de majorettes aan te moedigen.  Aan de wedstrijd deden het A-team, B-Large Team en de solisten mee.

 

Nul 'drops'
Jolien mocht het spits afbijten met haar solo. Het ging erg goed, en ze had maar liefst nul ‘drops’. Dit betekent dat zij de baton niet één keer heeft laten vallen. Helaas waren de punten minder dan verwacht, namelijk 63,4. Volgende keer beter! Na de solo van Jolien was het de beurt aan het A-team. Het was muisstil op de tribune toen het A-team de wedstrijdvloer opkwam en de mooie show liet zien met als thema: ‘Social Media’. Het A-team kreeg van de jury 67,4 punten: een mooi resultaat!

 

Voor het eerst
Na het A-team waren de duo’s aan de beurt. Hannah en Lieke deden voor het eerst mee aan een twirlwedstrijd: superspannend! Ondanks de zenuwen ging het erg goed en behaalden ze 60,1 punten. Sara en Jolien lieten op het nummer ‘Hold my hand’ een flitsende show zien aan de jury en kregen hiervoor 61,1 punten. 
Heel erg goed gedaan, meiden! Hierna was het de beurt aan Selma en Sibrich. Op de muziek van ‘Sam Tsui’ lieten zij een mooie show zien en dit werd beloond met een eerste prijs (63,8 pnt). Yolinda en Corien waren de laatste solisten die hun show mochten laten zien aan jury. De show ging erg goed, vergeleken met de wedstrijd in Wezep. In de show is ‘moderne dans’ verwerkt in combinatie met de baton. Yolinda en Corien behaalden 65,7 punten, een tweede prijs.

 

Grote beker
Als laatste mocht het B-Large Team van Oranje de wedstrijdvloer op. Een aantal meiden kon helaas niet aanwezig zijn bij de wedstrijd. Ondanks dat heeft het B-Large Team een mooie show laten zien op de muziek van de film ‘Tinkerbell’. Wederom namen de meiden een grote beker mee naar huis en behaalden zij 60,9 punten. Na een geslaagde dag hebben de majorettes in het Oranjehiem nog genoten van een heerlijk patatje.
De majorettes van Oranje hebben nu lekker vakantie  en gaan op 17 september weer naar een twirlwedstrijd in Heerenveen.

 

Dontateursconcert
Benieuwd naar de shows van het A-team, B-Large Team en de solisten? Kom dan zaterdag 9 juli om 13.30 uur langs op het Donateursconcert van Oranje in MFA De Doarpsfinne in Minnertsga. Hier laten de majorettes hun shows zien aan het publiek. Graag tot dan!