• 1Oranje-slide site (1).jpg
  • 2Oranje-slide site (2).jpg
  • 3Oranje-slide site (3).jpg
  • 4Oranje-slide site (4).jpg
  • 6Oranje-slide site (6).jpg
  • 8Oranje-slide site (8).jpg
  • 9Oranje-slide site (9).jpg
  • 10Oranje-slide site (10).jpg
  • 11Oranje-slide-site-11.jpg
  • banner7.jpg

Hoofdsponsor

 C.m.v. Oranje Minnertsga ontving van het Nederlandse koningshuis, de koninklijke erepenning vanwege het 100-jarige bestaan in 1994. Oranje is opgericht in 1894 door een gift van de toenmalige koningin Wilhelmina. De penning en het logo mag Oranje gebruiken op haar uitingen en toont aan dat het koningshuis de inspanningen van de vereniging voor de maatschappij waardeert.

Sponsoren

sponsor2.jpg

Inloggen

 De fanfare van c.m.v. Oranje uit Minnertsga is dit weekend Europees kampioen geworden tijdens de Internationale Rasteder Musiktage in het Duitse Rastede. Dit open Europees kampioenschap vindt jaarlijks plaats en er nemen meer dan 100 muziekverenigingen aan deel met in totaal ruim 4.700 muzikanten. Oranje, onder leiding van dirigent Bienze IJlstra, behaalde met 94,6 punten de meeste punten van alle muziekverenigingen en kroonde zich daarmee met de Europese titel. Verder behaalde Bienze IJlstra de dirigentenprijs: een beloning van de in de ogen van de jury beste dirigent van het kampioenschap.

 

Andere opstelling
De Minnertsgaaster fanfare telt een kleine 50 leden en komt uit in de hoogste en zwaarste categorie van het kampioenschap. Oranje speelde er twee grote werken: The Sunken Village en Mastara alle soka dig: beide niet eenvoudig. Het vergt het uiterste van de muzikanten. Hoewel het podium eigenlijk te krap was voor Oranje waardoor het orkest noodgedwongen in een andere opstelling speelde dan normaal, en hoewel de temperatuur in de zaal waar het kampioenschap plaatsvond, tropisch was, maakten de Minnertsgaasters grote indruk op de jury. Het verslag van de drie juryleden telde welgeteld één zin en de cijfers waren klinkend: louter 9,5’s en tienen. Ook het publiek luisterde ademloos naar de uitvoering van beide werken en hier en daar werd zelfs een traantje weggepinkt.

 

Opsteker
Het is voor Oranje de derde keer dat de kampioenstitel mee naar Minnertsga wordt genomen - eerder gebeurde dat in 2006 en 2011 - en de eerste keer onder leiding van IJlstra die de fanfare nu twee jaar onder zijn hoede heeft. Het resultaat is een mooie opsteker voor Oranje dat in november deelneemt aan Bondsconcours in Drachten: de provinciale wedstrijd voor blaasorkesten. Volgend jaar zomer hoopt de fanfare uit te komen op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

 

Meer foto's volgen...