• 1Oranje-slide site (1).jpg
  • 2Oranje-slide site (2).jpg
  • 3Oranje-slide site (3).jpg
  • 4Oranje-slide site (4).jpg
  • 6Oranje-slide site (6).jpg
  • 8Oranje-slide site (8).jpg
  • 9Oranje-slide site (9).jpg
  • 10Oranje-slide site (10).jpg
  • 11Oranje-slide-site-11.jpg
  • banner7.jpg

Binnenkort

Hoofdsponsor

 C.m.v. Oranje Minnertsga ontving van het Nederlandse koningshuis, de koninklijke erepenning vanwege het 100-jarige bestaan in 1994. Oranje is opgericht in 1894 door een gift van de toenmalige koningin Wilhelmina. De penning en het logo mag Oranje gebruiken op haar uitingen en toont aan dat het koningshuis de inspanningen van de vereniging voor de maatschappij waardeert.

Sponsoren

sponsor2.jpg

Inloggen

Vanaf september hebben het A-team van Oranje een nieuwe instructrice gekregen die het ‘stokje’ overneemt van Lydia. Het A-team had het afgelopen seizoen geen instructrice meer waardoor Lydia Groeneveld de meiden weer onder haar hoede nam. Gelukkig heeft Oranje een nieuwe enthousiaste instructrice gevonden die het A-team klaar gaat stomen voor het wedstrijdseizoen en het WMC. Hieronder een klein interview om haar beter te leren kennen!

 

Wie ben jij en waar kom je vandaan?
Ik ben Harriëtte Hijlkema, maar mijn meisjes naam is van Sinderen. Ik kom oorspronkelijk uit St. Annaparochie, en ben nu woonachtig in Leeuwarden.

Hoe oud ben je?
Altijd een vreselijke vraag haha, ik ben 32 jaar jong.

Ben je getrouwd en heb je kinderen?
Ja ik ben getrouwd met de liefste man van de wereld en samen hebben wij een zoontje (Ruben) van bijna 2 jaar.

Wat is je favoriete sport?
Het zou natuurlijk wat gek zijn als ik iets anders zeg dan Twirlen/Majorette, dus bij deze Twirlen/Majorette.

Hoe belangrijk is dans en muziek voor je?
Heel belangrijk, een dag zonder dans en muziek is bij mij eigenlijk onmogelijk. Het is mijn lust en mijn leven! Ik zou niet weten hoe mijn leven zonder zou zijn.

Sinds wanneer ben jij begonnen met majorette/twirlen?
Poeh, dat is allemaal lang geleden begonnen, ik was 6 toen ik voor het eerst de majorettes van Intermezzo St.Annaparochie op straat zag lopen. Ik was gelijk verliefd, en dan voornamelijk op die leuke jurkjes. Omdat mijn moeder vroeger ook majorette is geweest, heeft ze mij met heel veel plezier naar mijn eerste les gebracht. En sindsdien zijn mijn baton en ik onafscheidelijk.

Hoelang geef je al les als majorette/ twirl instructrice?
Toen ik 16 was kreeg onze hoofdinstructrice bij Intermezzo een blessure, en werd mij gevraagd of ik wilde invallen. Door een samenloop van omstandigheden moest zij stoppen, en zo heb ik het eigenlijk overgenomen. En zo begon mijn loopbaan als Twirl/Majorette docent.

Geef je ook bij andere verenigingen les?
Ja, ik geef sinds 2006 les bij V.I.O.S. Kootstertille, en in 2013 ben ik gaan lesgeven bij C.M.H. Menaldum.

Wat is jouw mooiste/leukste ervaring binnen de majorette/twirl wereld?
Dat is een lastige, want ik heb er eigenlijk 2 die me voor altijd bij zullen blijven. In December 2014 deed mijn selectie ensemble van V.I.O.S. mee aan het NK Twirl. Ik zat zelf dat jaar op de tribune, Ruben was in oktober geboren en ik kon nog niet mee doen op dat moment. Ik zat toen zelf ook nog in dit ensemble. Ze werden Nederlands Kampioen in de junior klasse. Een heel speciaal moment was dat. In 2015 mocht dit zelfde ensemble weer naar het NK Twirl; dit keer deed ik wel mee. Dit was mijn allerlaatste keer in dit ensemble, het was voor mij tijd om te stoppen. Een heel speciaal moment om dit te mogen afsluiten op een NK. En een mooiere afsluiter kon ik me niet wensen, want we werden Nederlands Kampioen in de senior klasse.

Wat wil je met het A-team van Oranje bereiken en wat wil je de meiden nog leren?
Ik zou ze graag willen leren om echte dance twirlers te worden. Ze zijn samen een prachtig team, en ik ben van mening dat ze samen hele mooie dingen kunnen laten zien op wedstrijden. Één van mijn doelen is toch wel om ze op het NK Twirl te krijgen, en mocht dit lukken (en ik denk dat dit zeker haalbaar is) dan zou een podium plaats stiekem toch wel heel erg gaaf zijn!

Oranje wil Harriette van Sinderen hartelijk welkom heten binnen onze vereniging en wij wensen haar veel succes!