• DSC00679.jpg
  • DSC00681.jpg
  • DSC00686.jpg
  • DSC01297.jpg
  • DSC03632.jpg
  • DSC04549.jpg
  • IMG_3198.jpg
  • IMG_3206.jpg
  • IMG_4670.jpg

Gouden sponsor

 C.m.v. Oranje Minnertsga ontving van het Nederlandse koningshuis, de koninklijke erepenning vanwege het 100-jarige bestaan in 1994. Oranje is opgericht in 1894 door een gift van de toenmalige koningin Wilhelmina. De penning en het logo mag Oranje gebruiken op haar uitingen en toont aan dat het koningshuis de inspanningen van de vereniging voor de maatschappij waardeert.

Sponsoren

sponsor2.jpg

InloggenDe fanfare heeft een prima indruk achtergelaten tijdens het Galaconcert van het Gouden Spiker Festival voor fanfares op zaterdag 20 mei. Het concert vond plaats in MFC De Wier in Ureterp. De hele dag speelden daar fanfares uit de 5e, 4e en 3e divisie voor een geblindeerde jury. 's Avonds, na het Galaconcert, kregen zij de beoordelingen te horen. Aan Oranje de taak de spanning tot de prijsuitslag vast te houden, met mooie muziek. Traditioneel koppelt de organisatie van het festival ook altijd een solist aan het orkest dat het Galaconcert mag verzorgen: dit keer was dat Rik Mol. Hij is een befaamd trompettist, als muzikant verbonden aan het Metropole Orkest en als docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Samen met Mol verzorgde Oranje een prima concert. De fanfare onder leiding van Bienze IJlstra trapte af met Peace for the World van Rob Goorhuis en swingde toen de pan uit met Baba Yetu; een werk dat is geschreven voor bij het computerspel Civilization V. Muisstil werd het in de volle zaal toen Rik Mol het werk Canzone per Sempre speelde. Rob Goorhuis componeerde dit werk voor zijn vriend Ite Boiten, voormalig eigenaar van muziekuitgeverij North Music Holland. Boiten vecht momenteel tegen kanker: Goorhuis wil hem met dit werk een hart onder de riem steken. Her werd een beladen uitvoering, omdat de familie van Boiten in de zaal aanwezig was. Na de laatste noot bleef het secondenland muisstil in de zaal en volgde er geen applaus uit respect.

Met het fijne The Wind beneath my Wing besloot Rik Mol het optreden met Oranje. De fanfare sloot het concert af met Lord of the Rings, een machtig werk waarin het verhaal van het boek In de ban van de Ring van Tolkien muzikaal wordt uitgebeeld. Al met al een bijzondere avond waarin Oranje zich van z'n beste kant liet zien.